Jadłospis 18.11.2024 – 22.11.2024r.
Poniedziałek 18.11.2024
I DANIE: Kapuśniak ze słodkiej kapusty na kościach wieprzowych z ziemniakami – 300 ml (seler).
II DANIE: Gulasz wieprzowy w sosie pieczeniowym 150 g (mąka pszenna, masło, śmietana 12 %), kasza gryczana – 80 g, cząstka pomidora – 80 g. Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
Wtorek 19.11.2024
I DANIE: Zupa pomidorowa na kościach wieprzowo – drobiowych z makaronem, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (śmietana, seler, gluten).
II DANIE: Udko z kurczaka smażone na oleju roślinnym – 100 g, ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z czerwonej kapusty z marchewką i majonezem. Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
ŚRODA 20.11.2024
I DANIE: Zupa fasolowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, boczkiem i kiełbasą – 300 g (seler).
II DANIE: Makaron ze szpinakiem i żółtym serem – 300 g (śmietana 12 %, masło, gluten, jajka). Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
CZWARTEK 21.11.2024
I DANIE: Zupa z zielonego groszku z makaronem zacierką na kościach drobiowo-wieprzowych – 300 g (seler).
II DANIE: Strogonow z mięsa drobiowego – 150 g (mąka pszenna, śmietana 12 %, masło), ryż na sypko – 80 g, cząstka ogórka zielonego – 80 g. Herbata z cukrem i cytryną -250 ml.
PIĄTEK 22.11.2024
I DANIE: Zupa jarzynowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (śmietana, seler).
II DANIE: Kotlet rybny smażony na oleju roślinnym – 100 g (jajka, gluten), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem roślinnym – 100 g. Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.
ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !
You must be logged in to post a comment.