Jadłospis szkoła

Jadłospis 11.09.2023- 15.09.2023r

Poniedziałek 11.09.2023

I DANIE: Zupa koperkowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).

II DANIE: Schab ala sachar (mąka, białko mleka, śmietaną 12 %) – 120 g, ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z białej kapusty z marchewką i olejem – 100 g. Kompot z owoców mieszanych 250 ml.


Wtorek 12.09.2023

I DANIE: Zupa barszcz ukraiński na kościach wieprzowych z ziemniakami i śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).

II DANIE: Warzywa z makaronem łazanka (brokuł, fasolka, groszek, marchewka, seler, pietruszka) – 300 ml (seler, makaron, pochodne mleka). Kompot z owoców mieszanych 250 ml.


Środa 13.09.2023

I DANIE: Kapuśniak ze słodkiej kapusty na kościach wieprzowych z ziemniakami i kiełbasą – 300 ml (seler, gorczyca, soja).

II DANIE: Kotlet pożarski z mięsa drobiowego, smażony na oleju roślinnym – 100 g (jajka, gluten, pochodne mleka), ziemniaki gotowane – 200g, surówka z marchewki i jabłka z majonezem i jogurtem naturalnym – 100 g (jogurt, jajka). Kompot z owoców mieszanych 250 ml.


Czwartek 14.09.2023

I DANIE: Zupa brokułowa na kościach wieprzowych z ziemniakami i śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).

II DANIE: Ryż z sosem truskawkowo-jogurtowym na słodko – 300 g (jogurt). Kompot z owoców mieszanych z cukrem 250 ml.


Piątek 15.09.2023

I DANIE: Zupa szczawiowa na kościach wieprzowych z jajkiem i ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, jajka, śmietana).

II DANIE: Filet z dorsza obtoczony w jajku, smażony na oleju roślinnym – 100 g (ryba, jajka, mąka), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z kapusty kiszonej i marchewki z olejem – 80 g. Kompot z owoców mieszanych z cukrem 250 ml.,

 

Jadłospis 18.09.2023- 22.09.2023r

Poniedziałek 18.09.2023

I DANIE: Zupa pieczarkowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).

II DANIE: Zraz wieprzowy w sosie pomidorowym 120 g (mąka, jajka, śmietana 12 %, gluten, masło), kasza gryczana 80 g (gluten), cząstka ogórka kiszonego 80 g. Kompot z owoców mieszanych 250 ml.


Wtorek 19.09.2023

I DANIE: Zupa z kaszy jęczmiennej na kościach wędzonych wieprzowych z ziemniakami – 300 ml (seler).

II DANIE: Makaron ze szpinakiem i żółtym serem 300 g (śmietana, masła, gluten, jajka). Kompot z owoców mieszanych 250 ml.


Środa 20.09.2023

I DANIE: Zupa pomidorowa z makaronem świderki na kościach wieprzowych, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana, gluten, jajka).

II DANiE: Kotlet rybny smażony na oleju roślinnym – 100 g (jajka, gluten, pochodne mleka), ziemniaki gotowane – 200g, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i olejem 80 g. Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.


Czwartek 21.09.2023

I DANIE: Zupa kalafiorowa na kościach wieprzowych z ziemniakami i śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).

II DANIE: Kotlet schabowy smażony na oleju roślinnym 100 g (jajka, gluten, pochodne mleka), surówka z kapusty czerwonej z marchewką, majonezem i jogurtem naturalnym – 100 g (jogurt, jajka). Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.


Piątek 22.09.2023

I DANIE: Rosół drobiowy z ryżem – 300 ml (seler).

II DANIE: Makaron łazanka z kapustą kiszoną i mięsem mielonym wieprzowym 300 g (mąka, gluten, jajka, białko mleka, masło). Kompot z owoców mieszanych z cukrem 250 ml.