Jadłospis szkoła

WRZESIEŃ

13.09.2021 – 17.09.2021

PONIEDZIAŁEK

13.09.2021

ZUPA Z KAPUSTY MŁODEJ Z POMIDORAMI I ZIEMNIAKAMI

składniki: woda, kości wieprzowe, kapusta młoda, ziemniaki, śmietana(z mleka), masło(z mleka)seler, por, pietruszka, marchew

GULASZ Z MIĘSA WIEPRZOWEGO

składniki:szynka, cebula, przyprawy, mąka pszenna, śmietana(z mleka)

KASZA GRYCZANA, CZĄSTKA PAPRYKI, KOMPOT

WTOREK

14.09.2021

ROSÓŁ Z MAKARONEM

składniki:woda, porcje rosołowe, wołowina rosołowa, marchew, pietruszka, por, seler, makaron nitka(mąka pszenna, woda, kurkuma)

KOTLET MIELONY WIEPRZOWY

składniki:łopatka, bułka sucha(mąka pszenna, woda, margaryna 70%, sól, cukier, drożdże) jajka, bułka tarta(pieczywo mieszane pszenne, ziarna sezamu, jajka, mleko w proszku, orzeszki arachidowe, migdały)

ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SAŁATY ZE SZCZYPIOREM I JOGURTEM NATURALNYM(z mleka)

ŚRODA

15.09.2021

ZUPA SZCZAWIOWA Z ZIEMNIAKAMI

składniki:woda, szczaw, marchew, pietruszka, por,

seler, kości schabowe,śmietana(z mleka) ziemniaki

STROGONOW Z FILETA Z INDYKA

składniki:filet z indyka, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna, śmietana(z mleka)masło(z mleka)

KASZA  JĘCZMIENNA, OGÓREK KISZONY, KOMPOT

CZWARTEK

16.09.2021

ZUPA KALAFIOROWA Z ZACIERKĄ

składniki:woda, kalafior,makaron zacierka(mąka pszenna, woda, przyprawy, kurkuma, jaja)  marchew, pietruszka, por, seler, śmietana (z mleka) kości wieprzowe

KOTLET Z PIERSI KURCZAKA PANIEROWANY

składniki:filet z kurczaka, jajka, bułka tarta(pieczywo mieszane pszenne, ziarna sezamu, jajka, mleko w proszku, orzeszki arachidowe, migdały) przyprawy

ZIEMNIAKI, MIZERIA Z OGÓRKÓW ZE SZCZYPIOREM I JOGURTEM NATURALNYM(z mleka)KOMPOT

PIĄTEK

17.09.2021

ZUPA JARZYNOWA

składniki:woda, kapusta włoska, fasolka szparagowa, groszek zielony, brokuł, kalafior, szpinak, kości schabowe, marchew, pietruszka, por, seler, śmietana(z mleka)

PALUSZKI RYBNE

składniki:białe ryby 59%, mąka pszenna, olej rzepakowy, skrobia pszenna, papryka, kurkuma, śladowe ilości mięczaków, gorczycy i jajek

ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY MŁODEJ Z MARCHEWKĄ, KOMPOT

 

DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER. ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY