Jadłospis szkoła

Jadłospis

13.01.2025 –17.01.2025

Poniedziałek 13.01.2025

I DANIE: Krupnik z kaszy jęczmiennej na kościach wieprzowych z ziemniakami – 300 ml (seler).

II DANIE: Leczo z papryki, cukinii i kiełbasy z ryżem na sypko – 300g (mąka ziemniaczana, masło, gorczyca). Herbata z cukrem i cytryną – 250 ml.

Wtorek 14.01.2025

I DANIE: Zupa pomidorowa na kościach wieprzowych i drobiowych z makaronem rurka, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (śmietana, seler).

II DANIE: Kotlet mielony wieprzowy – 100 g (mąka, jajka, gluten, śmietana, masło), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z marchewki z ananasem, jogurtem naturalnym i majonezem – 100 g (mleko i produkty pochodne). Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.

ŚRODA 15.01.2025

I DANIE: Zupa fasolowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, boczkiem i kiełbasą – 300 g (seler).

II DANIE: Makaron ze szpinakiem i żółtym serem – 300 g (śmietana 12 %, masło, gluten, jajka). Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.

CZWARTEK 16.01.2025

I DANIE: Rosół drobiowo-wołowy z makaronem – 300 ml (gluten, jajka, maka pszenna, seler).

II DANIE: Kotlet schabowy -100 g (jajka, mąka pszenna, gluten), smażony na oleju roślinnym, ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z białej rzodkwi z jabłkiem, majonezem i jogurtem naturalnym – 100 g (mleko i produkty pochodne, jajka, jogurt). Herbata z cukrem i cytryną – 250 ml.

PIĄTEK 17.01.2025

I DANIE: Zupa brokułowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).

II DANIE: Makaron spaghetti z sosem rybno- pomidorowym  (gluten, jajka, maka pszenna) – 300 g. Kompot z owoców mieszanych – 250 m

 

DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.

ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !