Jadłospis
13.01.2025 –17.01.2025
Poniedziałek 13.01.2025
I DANIE: Krupnik z kaszy jęczmiennej na kościach wieprzowych z ziemniakami – 300 ml (seler).
II DANIE: Leczo z papryki, cukinii i kiełbasy z ryżem na sypko – 300g (mąka ziemniaczana, masło, gorczyca). Herbata z cukrem i cytryną – 250 ml.
Wtorek 14.01.2025
I DANIE: Zupa pomidorowa na kościach wieprzowych i drobiowych z makaronem rurka, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (śmietana, seler).
II DANIE: Kotlet mielony wieprzowy – 100 g (mąka, jajka, gluten, śmietana, masło), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z marchewki z ananasem, jogurtem naturalnym i majonezem – 100 g (mleko i produkty pochodne). Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
ŚRODA 15.01.2025
I DANIE: Zupa fasolowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, boczkiem i kiełbasą – 300 g (seler).
II DANIE: Makaron ze szpinakiem i żółtym serem – 300 g (śmietana 12 %, masło, gluten, jajka). Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
CZWARTEK 16.01.2025
I DANIE: Rosół drobiowo-wołowy z makaronem – 300 ml (gluten, jajka, maka pszenna, seler).
II DANIE: Kotlet schabowy -100 g (jajka, mąka pszenna, gluten), smażony na oleju roślinnym, ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z białej rzodkwi z jabłkiem, majonezem i jogurtem naturalnym – 100 g (mleko i produkty pochodne, jajka, jogurt). Herbata z cukrem i cytryną – 250 ml.
PIĄTEK 17.01.2025
I DANIE: Zupa brokułowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).
II DANIE: Makaron spaghetti z sosem rybno- pomidorowym (gluten, jajka, maka pszenna) – 300 g. Kompot z owoców mieszanych – 250 m
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.
ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !
You must be logged in to post a comment.