Jadłospis
28.04.2025 – 30.04.2025 r.
I DANIE: Rosół drobiowo- wołowy z makaronem – 300 g (seler).
II DANIE: Kotlet pożarski drobiowy – 100 g (jajka, gluten, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z czerwonej kapusty z majonezem – 80 g (pochodne białka). Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 g.
Wtorek 29.04.2025
I DANIE: Zupa z zielonego groszku na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).
II DANIE: Kiełbasa po węgiersku z ryżem (koncentrat pomidorowy, cebula, papryka konserwowa, kukurydza konserwowa) – 300 g (skrobia ziemniaczana). Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 g.
ŚRODA 30.04.2025
I DANIE: Zupa owocowa -300 ml (skrobia ziemniaczana).
II DANIE: Schab ala sahar duszony w sosie (mąka pszenna, białko mleka, masło, śmietana 12 %), kopytka – 200 g, cząstka ogórka zielonego – 80 g. Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.
ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !
You must be logged in to post a comment.