Jadłospis 21.10.2024 – 25.10.2024r.
Poniedziałek 21.10.2024
I DANIE: Zupa porowa na kościach wieprzowo – drobiowych z makaronem zacierką, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana, gluten, jajka).
II DANIE: Spaghetti z mięsa wieprzowego w sosie pomidorowym g (gluten, jajka, maka pszenna) – 300 g. Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.
Wtorek 22.10.2024
I DANIE: Zupa kalafiorowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (śmietana, seler).
II DANIE: Kotlet pożarski drobiowy – 100 g (mąka pszenna, jajka, gluten), ziemniaki gotowane – 200 g, sałata ze szczypiorkiem, jogurtem naturalnym i majonezem (mleko i produkty pochodne). Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
Środa 23.10.2024
I DANIE: Zupa grochowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, boczkiem i kiełbasą – 300 g (seler).
II DANIE: Makaron z serem twarogowym, polewą truskawkową i jogurtem naturalnym – 300 g (mąka pszenna, gluten, jajka, jogurt, pochodne mleka). Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
CZWARTEK 24.10.2024
I DANIE: Barszcz czerwony na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielany śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).
II DANIE: Zraz wieprzowy duszony w sosie pieczarkowym – 170 g (jajka, gluten, masło, mąka pszenna), kasza jęczmienna – 80g, cząstka ogórka kiszonego – 80 g. Herbata z cukrem i cytryną – 250 ml.
PIĄTEK 25.10.2024
I DANIE: Zupa z brukselki na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).
II DANIE: Filet z dorsza smażony na oleju roślinnym – 100 g (jajka, gluten), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem – 100 g. Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.
ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !
You must be logged in to post a comment.