Jadłospis szkoła

Jadłospis 26.02.2024- 1.03.2024r.

Poniedziałek 26.02.2024

I DANIE: Krupnik z kaszy pęczak na kościach wieprzowych, zabielany śmietaną 12 % – 300 ml ( śmietana, seler).

II DANIE: Kotlet mielony wieprzowy – 100 g, smażony na oleju roślinnym (jajka, gluten, mąka), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z kapusty czerwonej z marchewką i olejem roślinnym. Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.

Wtorek 27.02.2024

I DANIE: Zupa pieczarkowa na kościach wieprzowych z makaronem rurka, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml ( śmietana, seler).

II DANIE: Danie chińskie z filetem z kurczaka i ryżem na sypko – 300 g (skrobia ziemniaczana, masło). Herbata z cukrem i cytryną – 250 ml.

Środa 28.02.2024

I DANIE: Żurek na kościach wieprzowych z boczkiem, kiełbasą i ziemniakami – 300 ml (gorczyca, seler, jajka, mleko, gluten).

II DANIE: Makaron ze szpinakiem i żółtym serem – 300 g (śmietana, masło, gluten, jajka). Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.

Czwartek 29.02.2024

I DANIE: Zupa z kalarepy na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 %- 300 ml (seler, śmietana).

II DANIE: Pulpety drobiowe w sosie koperkowym – 120 g (mąka, jajka, śmietana 12 %, gluten, masło, mąka), kasza jęczmienna – 80 g, cząstka ogórka zielonego – 80 g. Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.

Piątek 01.03.2024

I DANIE: Zupa krem z zielonego groszku na kościach wieprzowych z makaronem zacierką – 300 ml, zabielana śmietaną 12 % (seler, gluten, śmietana, jajka).

II DANIE: Filet z dorsza obtoczony w jajku, smażony na oleju roślinnym – 100 g (jajka, mąka pszenna), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i olejem – 80 g. Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.

DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.

ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I  ŻYCZYMY SMACZNEGO !