Jadłospis
23.06.2025 – 26.06.2025 r.
Poniedziałek 23.06.2025
I DANIE: Barszcz czerwony na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielany śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).
II DANIE: Stek wieprzowy z cebulą, smażony na oleju roślinnym – 130 g, ziemniaki młode gotowane – 200 g, sałata z jogurtem naturalny i majonezem- 100 g (jogurt naturalny, jajka). Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.
Wtorek 24.06.2025
I DANIE: Kapuśniak z kiszonej kapusty na kościach wieprzowych z ziemniakami, boczkiem i kiełbasą – 300 ml (seler, gorczyca, gluten).
II DANIE: Makaron z serem twarogowym, polewą truskawkową i jogurtem naturalnym – 300 g (mąka pszenna, gluten, jajka, jogurt naturalny, pochodne mleka). Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.
ŚRODA 25.06.2025
I DANIE: Zupa pomidorowa na kościach drobiowych z makaronem, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).
II DANIE: Kotlet schabowy smażony na oleju roślinnym – 100 g, ziemniaki młode gotowane – 200 mizeria z ogórka zielonego ze szczypiorkiem, jogurtem naturalnym i majonezem – 100 g (jogurt, jajka). Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.
ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !