Jadłospis 15.10.2024 – 18.10.2024r.
Wtorek 15.10.2024
I DANIE: Kapuśniak ze słodkiej kapusty na kościach wieprzowych z ziemniakami – 300 ml (seler).
II DANIE: Gulasz wieprzowy w sosie pieczeniowym 150 g (mąka pszenna, masło, śmietana 12 %), kasza gryczana – 80 g, cząstka ogórka kiszonego – 80 g. Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
Środa 16.10.2024
I DANIE: Zupa z zielonego groszku z ryżem na kościach drobiowo-wieprzowych – 300 g (seler).
II DANIE: Kotlet schabowy – 100 g (jajka, mąka pszenna, gluten), smażony na oleju roślinnym, ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z czerwonej kapusty z marchewką i majonezem. Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
CZWARTEK 17.10.2024
I DANIE: Zupa pomidorowa na kościach wieprzowo – drobiowych z makaronem, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (śmietana, seler, gluten).
II DANIE: Potrawka z kurczaka w warzywach – 200 g (mąka pszenna, masło, śmietana 12 %), ryż na sypko – 80 g, cząstka pomidora – 80 g. Herbata z cukrem i cytryną – 250 ml.
PIĄTEK 18.10.2024
I DANIE: Krupnik z kaszy pęczak na kościach wieprzowych, zabielany śmietaną 12 % – 300 ml (śmietana, seler).
II DANIE: Kotlet rybny smażony na oleju roślinnym – 100 g (jajka, gluten), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem roślinnym – 100 g. Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.
ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !
You must be logged in to post a comment.