Jadłospis
06.10.2025 – 10.10.2025r
PONIEDZIAŁEK 06.10.2025
I DANIE: Rosół ryżowy na kościach drobiowo-wołowych – 300 ml (seler).
II DANIE: Makaron łazanka z kapustą mieszaną (słodka i kiszona) z mięsem mielonym – 300 g (masło, jajka, gluten). Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
Wtorek 07.10.2025
I DANIE: Zupa ogórkowa na kościach wieprzowych z ziemniakami zabielana śmietaną 12 % (śmietana, seler) – 300 ml.
II DANIE: Udko z kurczaka smażone na oleju roślinnym – 100 g, ziemniaki gotowane- 200 g, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, koperkiem i olejem roślinnym. Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
Środa 08.10.2025
I DANIE: Zupa grochowa na kościach wieprzowych z boczkiem, kiełbasą i ziemniakami – 300 ml (seler, śmietana, gorczyca, jajka, mleko, gluten).
II DANIE: Makaron z serem twarogowym, polewą truskawkową i jogurtem naturalnym – 300 g (mąka pszenna, gluten, jajka, jogurt naturalny, pochodne mleka). Herbata z cukrem i cytryną – 250 ml.
CZWARTEK 09.10.2025
I DANIE: Barszcz ukraiński na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielany śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).
II DANIE: Kasza jęczmienna z sosem pieczarkowo – drobiowym – 250 ml (jajka, gluten, masło, mąka pszenna), cząstka pomidora – 80 g. Kompot wiśniowy z cukrem – 250 ml.
PIĄTEK 10.10.2025
I DANIE: Zupa szpinakowa na kościach wieprzowych – drobiowych z zacierką, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).
II DANIE: Kotlet rybny smażony na oleju roślinnym – 100 g (jajka, gluten), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem – 100 g. Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.
ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !
You must be logged in to post a comment.