Jadłospis
15.09.2025 – 19.09.2025r
Poniedziałek 15.09.2025
I DANIE: Zupa kalafiorowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 %. – 300 ml (seler, śmietana).
II DANIE: Leczo z papryki, cukinii i kiełbasy z ryżem na sypko – 300g (mąka ziemniaczana, masło, gorczyca). Herbata z cukrem i cytryną – 250 ml.
Wtorek 16.09.2025
I DANIE: Zupa koperkowa na kościach wieprzowych z makaronem zacierka, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (śmietana, seler).
II DANIE: Kotlet pożarski drobiowy – 100 g (mąka, jajka, gluten, śmietana, masło), ziemniaki gotowane – 200 g, sałata ze szczypiorkiem, ogórkiem zielonym, jogurtem naturalnym i majonezem – 100 g (mleko i produkty pochodne). Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
ŚRODA 17.09.2025
I DANIE: Żurek na na kościach wieprzowych z kiełbasą, boczkiem i ziemniakami – 300 ml (seler).
II DANIE: Makaron z serem twarogowym, polewą truskawkową i jogurtem naturalnym – 300 g (mąka pszenna, gluten, jajka, jogurt naturalny, pochodne mleka). Herbata z cukrem i cytryną – 250 ml.
CZWARTEK 18.09.2025
I DANIE: Zupa jarzynowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (śmietana, seler).
II DANIE: Zraz wieprzowy w sosie pomidorowym – 150 g (mąka, jajka, gluten, śmietana, masło), kasza jęczmienna – 80 g, surówka z białej kapusty z marchewką i olejem roślinnym – 80 g. Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.
PIĄTEK 19.09.2025
I DANIE: Krupnik z kaszy jęczmiennej na kościach wieprzowych z ziemniakami – 300 ml (seler).
II DANIE: Kotlet rybny smażony na oleju roślinnym – 100 g (jajka, gluten), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z kapusty kiszonej z marchewką, jabłkiem i olejem – 100 g. Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.
ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !
You must be logged in to post a comment.