Jadłospis
27.10.2025 – 31.10.2025r
Poniedziałek 27.10.2025
I DANIE: Zupa pomidorowa na kościach drobiowych z makaronem, zabielana śmietaną – 300 ml (seler, śmietana, gluten).
II DANIE: Jajko smażone na oleju roślinnym – 2 szt, ziemniaki gotowane – 200 g, mizeria z ogórków z jogurtem naturalnym i majonezem – 10 g (jogurt, jajka, pochodne mleka). Kompot z owoców mieszanych z cukrem/woda – 250 g. Jabłko – połówka.
Wtorek 28.10.2025
I DANIE: Kapuśniak z kapusty kiszonej na kościach wieprzowych z boczkiem, kiełbasą i ziemniakami – 300 ml (seler, gluten, gorczyca).
II DANIE: Kiełbasa po węgiersku z ryżem (koncentrat pomidorowy, cebula, papryka konserwowa, kukurydza konserwowa) – 300 g (skrobia ziemniaczana). Herbata owocowa z cukrem i cytryną/woda – 250 ml.
ŚRODA 29.10.2025
I DANIE: Zupa ryżowa z zielonym groszkiem na kościach drobiowo-wołowych, zabielana śmietaną – 300 ml (seler, śmietana 12 %)
II DANIE: Kotlet z piersi kurczaka panierowany smażony na oleju roślinnym – 100 g, ziemniaki gotowane – 200 g, kapusta pekińska z pomidorem, papryką czerwoną, kukurydzą, ogórkiem zielonym z jogurtem naturalnym i majonezem – 100 g ( (jogurt, jajka, pochodne mleka). Kompot z owoców mieszanych z cukrem/woda – 250 g.
CZWARTEK 30.10.2025
I DANIE: Zupa kalafiorowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (śmietana, seler).
II DANIE: Gulasz wieprzowy w sosie pieczeniowym – 150 g (mąka pszenna, masło, śmietana 12%), kopytka – 200 g (mąka pszenna), cząstka ogórka kiszonego – 80 g. Kompot z owoców mieszanych z cukrem/woda – 250 g.
PIĄTEK 31.10.2025
I DANIE: Zupa owocowa z makaronem – 300 ml (skrobia ziemniaczana)
II DANIE: Kotlet rybny smażony na oleju roślinnym – 100 g (jajka, gluten), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem – 100 g. Kompot z owoców mieszanych/woda– 250 ml.
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.
ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz.