Jadłospis
31.03.2025 – 04.04.2025 r.
PONIEDZIAŁEK 31.03.2025
I DANIE: Zupa pieczarkowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną – 300 ml (seler, śmietana 12 %).
II DANIE: Spaghetti z mięsa wieprzowego w sosie pomidorowym (gluten, jajka, maka pszenna) – 300 g. Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.
Wtorek 01.04.2025
I DANIE: Rosół drobiowo-wołowy z ryżem – 300 ml (seler).
II DANIE: Kotlet mielony drobiowy – 100 g (jajka, mąka pszenna, gluten), smażony na oleju roślinnym, ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z selera z jogurtem naturalnym, jabłkiem i majonezem – 100 g. Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
Środa 02.04.2025
I DANIE: Kapuśniak ze słodkiej kapusty na kościach wieprzowych z ziemniakami – 300 g (seler).
II DANIE: Pierogi ruskie z cebulką i boczkiem – 250 g (mąka pszenna). Kompot z owoców mieszanych z cukrem- 250 ml.
CZWARTEK 03.04.2025
I DANIE: Zupa kalafiorowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną – 300 ml (seler, śmietana 12 %).
II DANIE: Danie chińskie z filetem z kurczaka i ryżem na sypko – 300 g (skrobia ziemniaczana, masło). Herbata z cukrem i cytryną – 250 ml.
PIĄTEK 04.04.2025
I DANIE: Krupnik z kaszy pęczak na kościach wieprzowych, zabielany śmietaną 12 % -300 ml (śmietana, seler).
II DANIE: Filet z dorsza smażony na oleju roślinnym – 100 g (jajka, gluten), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem – 100 g. Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.
ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !
You must be logged in to post a comment.