Jadłospis
20.01.2025 –24.01.2025
Poniedziałek 20.01.2025
I DANIE: Zupa brukselkowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml ( śmietana, seler).
II DANIE: Makaron łazanka z kapustą mieszaną (słodka i kiszona) z mięsem mielonym – 300 g (masło, jajka, gluten). Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
Wtorek 21.01.2025
I DANIE: Zupa pomidorowa na kościach wieprzowych z makaronem zacierką – 300 ml (seler, śmietana, jajka, gluten).
II DANIE: Udko z kurczaka smażone na oleju roślinnym – 100 g, ziemniaki gotowane- 200 g, warzywa z wody polewane masłem i bułeczką tartą (kalafior, brokuł, brukselka, fasola szparagowa, marchew) – 100 g. Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
ŚRODA 22.01.2025
I DANIE: Zupa grochowa na kościach wieprzowych z kiełbasą, boczkiem i ziemniakami – 300 ml (seler, gorczyca, gluten).
II DANIE: Makaron z serem twarogowym, polewą truskawkową i jogurtem naturalnym – 300 g (mąka pszenne, gluten, jajka, jogurt naturalny, pochodne mleka, masło). Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
CZWARTEK 23.01.2025
I DANIE: Rosół drobiowo-wołowy z ryżem – 300 ml (seler).
II DANIE: Zraz wieprzowy w sosie pomidorowym – 150 g (mąka, jajka, gluten, śmietana, masło), kasza gryczana – 80 g, cząstka ogórka zielonego – 80 g. Herbata z cukrem i cytryną – 250 ml.
PIĄTEK 24.01.2025
I DANIE: Zupa z fasolki zielonej na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).
II DANIE: Filet z dorsza smażony na oleju roślinnym – 100 g (jajka, gluten), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem – 100 g. Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.
ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !
You must be logged in to post a comment.