Jadłospis
17.02.2025 –21.02.2025
Poniedziałek 17.02.2025
I DANIE: Barszcz czerwony na kościach wieprzowy z makaronem – 300 ml (seler).
II DANIE: Pulpety drobiowe w sosie koperkowym – 150 g (mleko, śmietana 12 %, gluten, mąka pszenna), ryż na sypko – 80 g, cząstka ogórka zielonego – 80 g. Herbata owocowa z cukrem i cytryną – 250 ml.
Wtorek 18.02.2025
I DANIE: Zupa pomidorowa na kościach wieprzowych z makaronem , zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).
II DANIE: Kotlet mielony wieprzowy -100 g (gluten, jajka, mąka pszenna), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z buraczków czerwonych z jabłkiem, cebulą i olejem roślinnym – 100 g. Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
ŚRODA 19.02.2025
I DANIE: Żurek na kościach wieprzowych z boczkiem, kiełbasą i ziemniakami – 300 ml (seler, śmietana, gorczyca, jajka, mleko, gluten).
II DANIE: Makaron ze szpinakiem i żółtym serem – 300 g (śmietana 12 %, masło, gluten, jajka). Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.
CZWARTEK 20.02.2025
I DANIE: Zupa z jarzynowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (śmietana, seler).
II DANIE: Schab ala sachar duszony w sosie (mąka pszenna, białko mleka, masło, śmietana 12 %) – 150 g, ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z kapusty białej z marchewką i olejem roślinnym – 80 g . Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
PIĄTEK 21.02.2025
I DANIE: Zupa szpinakowa na kościach wieprzowych z makaronem zacierką, zabielana śmietaną – 300 ml (seler, śmietana 12 %).
II DANIE: Filet z dorsza smażony na oleju roślinnym – 100 g (jajka, gluten), kasza gryczana z sosem pieczarkowym – 80 g (mąka pszenna, masło, śmietana 12 %), cząstka ogórka kiszonego – 80 g. Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.
ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !
You must be logged in to post a comment.