Jadłospis szkoła

Jadłospis

17.02.2025 –21.02.2025

Poniedziałek  17.02.2025 

 I DANIE:   Barszcz czerwony na kościach wieprzowy z makaronem – 300 ml (seler). 

 II DANIE: Pulpety drobiowe w sosie koperkowym – 150 g (mleko, śmietana 12 %, gluten, mąka pszenna), ryż na sypko – 80 g,  cząstka ogórka zielonego – 80 g.  Herbata owocowa z cukrem i cytryną – 250 ml. 

Wtorek  18.02.2025 

 I DANIE:  Zupa pomidorowa na kościach wieprzowych z  makaronem , zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana). 

 II DANIE:  Kotlet mielony wieprzowy -100 g (gluten, jajka, mąka pszenna), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z buraczków czerwonych z jabłkiem, cebulą i olejem roślinnym – 100 g. Kompot z owoców mieszanych z cukrem  – 250 ml. 

ŚRODA  19.02.2025 

 I DANIE:  Żurek na kościach wieprzowych z boczkiem, kiełbasą i ziemniakami  – 300 ml (seler, śmietana, gorczyca, jajka, mleko, gluten). 

 II DANIE:   Makaron ze szpinakiem i żółtym serem – 300 g (śmietana 12 %, masło, gluten, jajka). Kompot z owoców mieszanych – 250 ml. 

 CZWARTEK  20.02.2025 

 I DANIE: Zupa z jarzynowa   na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (śmietana, seler). 

 II DANIE:  Schab ala sachar duszony w sosie (mąka pszenna, białko mleka, masło, śmietana 12 %) – 150 g, ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z kapusty białej z marchewką i olejem roślinnym – 80 g .  Kompot z owoców mieszanych    z cukrem – 250 ml. 

PIĄTEK  21.02.2025 

 I DANIE:   Zupa szpinakowa na kościach wieprzowych z makaronem zacierką, zabielana śmietaną – 300 ml (seler, śmietana 12 %). 

 II DANIE:  Filet z dorsza smażony na oleju roślinnym – 100 g (jajka, gluten), kasza gryczana z sosem pieczarkowym – 80 g (mąka pszenna, masło, śmietana 12 %),  cząstka ogórka kiszonego – 80 g.  Kompot  z owoców mieszanych – 250 ml. 

 

DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.

ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !