Jadłospis szkoła

Jadłospis 01.12.2025 – 05.12.2025

PONIEDZIAŁEK  01.12.2025

I DANIE:   Zupa koperkowa na kościach wieprzowych z ziemniakami zabielana śmietaną 12 % (śmietana, seler) – 300 ml.

 II DANIE: Makaron łazanka z kapustą mieszaną (słodka i kiszona) z mięsem mielonym – 300 g (masło, jajka, gluten). Kompot   z owoców mieszanych z cukrem/woda – 250 ml.

 Wtorek  02.12.2025

 I DANIE: Zupa z zielonego groszku na kościach wieprzowych z ryżem, zabielana śmietaną 12 % (śmietana, seler) – 300 ml.

 II DANIE: Kotlet schabowy smażony na oleju roślinnym – 100 g (jajka, gluten), ziemniaki gotowane- 200 g, surówka z buraczków czerwonych z cebulą i olejem roślinnym.  Kompot  z owoców mieszanych z cukrem/woda – 250 ml.

Środa  03.12.2025

I DANIE:   Żurek na kościach wieprzowych z boczkiem, kiełbasą i ziemniakami  – 300 ml (seler, śmietana, gorczyca, jajka, mleko, gluten).

II DANIE:  Makaron ze szpinakiem i żółtym serem – 300 g (mąka pszenna, gluten, jajka, śmietana 12 %, pochodne mleka). Herbata z  cukrem i cytryną/woda – 250 ml.

CZWARTEK  04.12.2025

I DANIE:  Barszcz ukraiński na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielany śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).

II DANIE:   Kasza jęczmienna z sosem pieczarkowo – drobiowym – 250 ml (jajka, gluten, masło, mąka pszenna), cząstka pomidora – 80 g.   Kompot wiśniowy z cukrem/woda – 250 ml.

PIĄTEK   05.12.2025

I DANIE:     Zupa szpinakowa na kościach wieprzowych –  drobiowych  z zacierką,  zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).

II DANIE:   Filet z dorsza smażony na oleju roślinnym  –  100 g (jajka, gluten), ziemniaki gotowane   – 200 g,  surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem – 100 g. Kompot z owoców mieszanych/woda – 250 ml.

DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER. ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I

ŻYCZYMY SMACZNEGO !