Jadłospis
14.04.2025 – 16.04.2025 r.
Poniedziałek 14.04.2025
I DANIE: Zupa koperkowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).
II DANIE: Stek wieprzowy z cebulą, smażony na oleju roślinnym – 130 g, ziemniaki gotowane – 200 g, mizeria z ogórków zielonych z szczypiorkiem, jogurtem naturalnym i majonezem – 100 g (jogurt). Kompot z owoców mieszanych – 250 ml.
Wtorek 15.04.2025
I DANIE: Zupa szpinakowa na kościach wieprzowych z makaronem zacierką, zabielana śmietaną – 300 ml (seler, śmietana 12 %).
II DANIE: Schab ala sahar duszony w sosie (mąka pszenna, białko mleka, masło, śmietana 12 %), ziemniaki gotowane -200g, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem zielonym, papryką, jogurtem naturalnym i majonezem – 100 g. Herbata z cukrem i cytryną – 250 ml.
ŚRODA 16.04.2025
I DANIE: Zupa grochowa kościach wieprzowych z ziemniakami, boczkiem i kiełbasą – 300 ml (seler).
II DANIE: Makaron z serem twarogowym, polewą truskawkową i jogurtem naturalnym – 300 g (mąka pszenna, gluten, jajka, jogurt naturalny, pochodne mleka). Herbata z cukrem i cytryną – 250 ml.
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.
ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !
You must be logged in to post a comment.