Jadłospis 01.12.2025 – 05.12.2025
PONIEDZIAŁEK 01.12.2025
I DANIE: Zupa koperkowa na kościach wieprzowych z ziemniakami zabielana śmietaną 12 % (śmietana, seler) – 300 ml.
II DANIE: Makaron łazanka z kapustą mieszaną (słodka i kiszona) z mięsem mielonym – 300 g (masło, jajka, gluten). Kompot z owoców mieszanych z cukrem/woda – 250 ml.
Wtorek 02.12.2025
I DANIE: Zupa z zielonego groszku na kościach wieprzowych z ryżem, zabielana śmietaną 12 % (śmietana, seler) – 300 ml.
II DANIE: Kotlet schabowy smażony na oleju roślinnym – 100 g (jajka, gluten), ziemniaki gotowane- 200 g, surówka z buraczków czerwonych z cebulą i olejem roślinnym. Kompot z owoców mieszanych z cukrem/woda – 250 ml.
Środa 03.12.2025
I DANIE: Żurek na kościach wieprzowych z boczkiem, kiełbasą i ziemniakami – 300 ml (seler, śmietana, gorczyca, jajka, mleko, gluten).
II DANIE: Makaron ze szpinakiem i żółtym serem – 300 g (mąka pszenna, gluten, jajka, śmietana 12 %, pochodne mleka). Herbata z cukrem i cytryną/woda – 250 ml.
CZWARTEK 04.12.2025
I DANIE: Barszcz ukraiński na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielany śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).
II DANIE: Kasza jęczmienna z sosem pieczarkowo – drobiowym – 250 ml (jajka, gluten, masło, mąka pszenna), cząstka pomidora – 80 g. Kompot wiśniowy z cukrem/woda – 250 ml.
PIĄTEK 05.12.2025
I DANIE: Zupa szpinakowa na kościach wieprzowych – drobiowych z zacierką, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).
II DANIE: Filet z dorsza smażony na oleju roślinnym – 100 g (jajka, gluten), ziemniaki gotowane – 200 g, surówka z kapusty kiszonej z marchewką i olejem – 100 g. Kompot z owoców mieszanych/woda – 250 ml.
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER. ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I
ŻYCZYMY SMACZNEGO !
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz.