Jadłospis 15.12.2025 – 19.12.2025
Poniedziałek 15.12.2025
I DANIE: Zupa fasolowa na kościach wieprzowych z boczkiem, kiełbasą i ziemniakami – 300 ml (seler, gluten, gorczyca).
II DANIE: Makaron z serem twarogowym, polewą truskawkową i jogurtem naturalnym – 300 g (mąka pszenna, gluten, jajka, jogurt naturalny, pochodne mleka). Herbata z cukrem i cytryną – 250 ml.
Wtorek 16.12.2025
I DANIE: Krupnik z kaszy pęczak na kościach wieprzowych, zabielany śmietaną 12 % – 300 ml (śmietana, seler).
II DANIE: Kotlet z piersi kurczaka panierowany smażony na oleju roślinnym – 100 g, ziemniaki gotowane – 200 g, kapusta pekińska z pomidorem, papryką czerwoną, kukurydzą, ogórkiem zielonym z jogurtem naturalnym i majonezem – 100 g ( (jogurt, jajka, pochodne mleka). Kompot z owoców mieszanych z cukrem/woda – 250 g.
ŚRODA 17.12.2025
I DANIE: Zupa pieczarkowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana 12 %)
II DANIE: Gulasz wieprzowy w sosie pieczeniowym – 150 g (mąka pszenna, masło, śmietana 12 %), kopytka – 200 g (mąka pszenna), cząstka ogórka zielonego – 80 g. Kompot z owoców mieszanych z cukrem/woda – 250 ml.
CZWARTEK 18.12.2025
I DANIE: Rosół ryżowy na kościach drobiowo – wołowych – 300 ml (seler).
II DANIE: Udko z kurczaka smażone na oleju roślinnym – 100 g, ziemniaki gotowane- 200 g, surówka z marchewki z brzoskwinią, jogurtem naturalnym i majonezem – 100 g (jogurt, jajka). Kompot z owoców mieszanych z cukrem/woda – 250 ml.
PIĄTEK 19.12.2025
I DANIE: Zupa jarzynowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana 12 %)
II DANIE: Makaron spaghetti z sosem rybno – pomidorowym (gluten, jajka, maka pszenna) – 300 g. Kompot z owoców mieszanych/woda – 250 ml.
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER. ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I
ŻYCZYMY SMACZNEGO !
Musisz być zalogowany, aby dodać komentarz.