Jadłospis
12.05.2025 – 16.05.2025 r.
Poniedziałek 12.05.2025
I DANIE: Zupa z kalarepy na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 300 ml (seler, śmietana).
II DANIE: Kiełbasa smażona z cebulką na oleju roślinnym – 150 g, ziemniaki gotowane – 200 g, sałatka z ogórka kiszonego z marchewką i olejem roślinnym – 100 g. Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 g.
Piątek 16.05.2025
I DANIE: Krupnik z kaszy jęczmiennej na kościach wieprzowych z ziemniakami – 300 ml (seler).
II DANIE: Pierogi ruskie z cebulką i boczkiem – 250 g (mąka pszenna, jajka). Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 250 ml.
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.
ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !
You must be logged in to post a comment.