Jadłospis szkoła

Jadłospis 15.12.2025 – 19.12.2025

Poniedziałek  15.12.2025

 I DANIE:  Zupa fasolowa na kościach wieprzowych z boczkiem, kiełbasą    i ziemniakami  – 300 ml (seler, gluten, gorczyca).

 II DANIE: Makaron z serem twarogowym, polewą truskawkową i jogurtem naturalnym – 300 g (mąka pszenna, gluten, jajka, jogurt naturalny, pochodne mleka). Herbata             z  cukrem i cytryną – 250 ml.

 Wtorek  16.12.2025

 I DANIE:   Krupnik z kaszy pęczak na kościach wieprzowych, zabielany śmietaną 12 % – 300 ml (śmietana, seler).

II DANIE: Kotlet  z piersi kurczaka panierowany smażony na oleju roślinnym – 100 g,  ziemniaki gotowane – 200 g, kapusta pekińska z pomidorem, papryką czerwoną, kukurydzą, ogórkiem zielonym  z jogurtem naturalnym i majonezem – 100 g ( (jogurt, jajka, pochodne mleka). Kompot     z owoców mieszanych z cukrem/woda – 250 g.

ŚRODA  17.12.2025

 I DANIE:  Zupa pieczarkowa  na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 %  – 300 ml (seler, śmietana 12 %)

 II DANIE:  Gulasz wieprzowy w sosie pieczeniowym  – 150 g (mąka pszenna, masło, śmietana 12 %), kopytka – 200 g (mąka pszenna), cząstka ogórka zielonego – 80 g. Kompot   z owoców mieszanych    z cukrem/woda – 250 ml.

CZWARTEK 18.12.2025

 I DANIE:    Rosół ryżowy na kościach drobiowo – wołowych –  300 ml (seler).

II DANIE: Udko z kurczaka smażone na oleju roślinnym – 100 g, ziemniaki gotowane- 200 g, surówka z marchewki z brzoskwinią, jogurtem naturalnym i majonezem – 100 g (jogurt, jajka). Kompot   z owoców mieszanych    z cukrem/woda – 250 ml.

PIĄTEK  19.12.2025

I DANIE:   Zupa jarzynowa  na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 %  – 300 ml (seler, śmietana 12 %)

II DANIE:    Makaron spaghetti  z sosem rybno – pomidorowym  (gluten, jajka, maka pszenna) – 300 g. Kompot z owoców mieszanych/woda – 250 ml.

 

DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER. ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I

ŻYCZYMY SMACZNEGO !