Jadłospis 04.12.2023 –08.12.2023
PONIEDZIAŁEK 04.12.2023
ŚNIADANIE: Rogal z masłem i dżemem (pochodne, mleka) – 80 g. Kakao z mlekiem 2% i cukrem (mleko)- 200 ml.
II ŚNIADANIE: Jabłko.
OBIAD: Filet z kurczaka panierowany smażony na oleju roślinnym – 60 g, ziemniaki gotowane – 150 g, sałata ze szczypiorkiem, ogórkiem i jogurtem naturalnym – 80 g (jajka, gluten, jogurt). Kompot z owoców mieszanych 200 ml.
PODWIECZOREK: Zupa z kalarepy na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 250 ml (seler, śmietana).
Wtorek 05.12.2023
ŚNIADANIE: Bułki ciemne- 40 g (gluten), masło – 10 g (białko mleka), polędwica sopocka w plastrach – 25 g (soja, mleko, orzechy, gorczyca), pomidor – 10 g, ogórek – 10 g, papryka – 10 g. Herbata owocowa z cukrem i cytryną – 200 ml.
II ŚNIADANIE: Budyń z polewą wiśniową – 150 g (mleko).
OBIAD: Gulasz wieprzowy w sosie pieczeniowym – 80 g (masło, śmietana, mąka), kasza gryczana – 60 g (gluten), cząstka ogórka kiszonego – 60 g. Kompot z owoców mieszanych – 200 ml.
PODWIECZOREK: Zupa pomidorowa na kościach wieprzowych z makaronem, zabielana śmietaną 12 % – 250 ml (seler, śmietana).
Środa 06.12.2023
ŚNIADANIE: Bułki pszenne – 40 g (gluten), masło – 10 g (białko mleka), pasztet drobiowy pieczony – 30 g (gluten, jajka, seler, gorczyca), pomidor -10 g, ogórek – 10 g, papryka – 10 g. Herbata owocowa z cukrem i cytryną – 200 ml.
II ŚNIADANIE: Pączek.
OBIAD: Ryż z sosem truskawkowo-jogurtowym na słodko – 250 g (jogurt). Kompot z owoców mieszanych – 200 ml.
PODWIECZOREK: Żurek na kościach wieprzowych z boczkiem, kiełbasą i ziemniakami – 300 ml (gorczyca, seler, jajka, mleko, gluten).
Czwartek 07.12.2023
ŚNIADANIE: Chleb graham – 40 g (gluten), masło – 10 g (białko mleka), szynka delikatesowa – 25 g (białko sojowe, mleko, skrobia, może zawierać gorczycę), pomidor – 10 g, ogórek – 10 g, papryka – 10 g. Herbata owocowa z cukrem i cytryną – 200 ml.
II ŚNIADANIE: Mandarynka.
OBIAD: Udko z kurczaka / filet z ud kurczaka – 60 g, smażony na oleju roślinnym, ziemniaki gotowane – 150 g, marchew z groszkiem na słodko – 80 g (masło, mąka, śmietana). Kompot z owoców mieszanych z cukrem – 200 ml.
PODWIECZOREK: Zupa ogórkowa na kościach wieprzowych z ziemniakami, zabielana śmietaną 12 % – 250 ml (seler, śmietana).
Piątek 08.12.2023
ŚNIADANIE: Kawiorka – 40 g (gluten), masło – 10 g (białko mleka), jajecznica na maśle – 1 jajko (jajka), pomidor -10 g, ogórek – 10 g, papryka – 10 g. Kakao z mlekiem 2% i cukrem (mleko) – 200 ml.
II ŚNIADANIE: Banan.
OBIAD: Kotlet rybny smażony na oleju roślinnym – 60 g (jajka, gluten), ziemniaki gotowane – 150 g, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i olejem – 80 g. Kompot z owoców mieszanych z cukrem 200 ml.
PODWIECZOREK: Rosół drobiowy z ryżem – 250 ml (seler).
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.
ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I ŻYCZYMY SMACZNEGO !
You must be logged in to post a comment.