Jadłospis 30.01.2023- 03.02.2023r
Poniedziałek 30.01.2023
Śniadanie
Chleb pszenno-żytni 40gr (gluten), masło 5gr, (białko mleka), żółty ser 25gr (białko mleka) pomidor 10gr, ogórek 10gr, papryka 10gr. Mleko 2% z płatkami kukurydzianymi 200ml .
II ŚNIADANIE
Banan 100gr
OBIAD
Gulasz wieprzowy 90gr (mąka, masło, białko mleka, śmietana 12%), ziemniaki gotowane 150gr, surówka z kiszonych ogórków i marchewki z olejem. Herbata z cukrem i cytryną. 200 ml
PODWIECZOREK
Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej na kościach wędzonych wieprzowych 250 ml (seler)
Wtorek 31.01.2023
ŚNIADANIE
Bułka ciemna z ziarnem 40gr (gluten), masło 5gr (białko mleka), jajko na twardo 1szt (jajko) pomidor, 10gr ogórek świeży 10gr. Herbata z cytryną i cukrem. 200 ml.
II ŚNIADANIE
Gruszka 80 gr
OBIAD
Potrawka z kurczaka w warzywach 90 gr (mąka, masło, śmietana 12%) ryż na sypko 60gr ogórek zielony w cząstkach 60gr. Kompot wiśniowy z cukrem 200 ml
PODWIECZOREK
Zupa koperkowa na kościach wieprzowych z ziemniakami i śmietaną 12%, 250 ml (seler, śmietana )
Środa 01.02.2023
ŚNIADANIE:
Chleb graham 40gr, (gluten) masło 5gr (białko mleka), serek twarogowy 25 gr, (białko mleka) ogórek 10gr, pomidor 10gr, papryka 10gr . Kakao z mlekiem 2% i cukrem 200ml.
II ŚNIADANIE:
Jogurt naturalny grecki z malinami 130 ml . (jogurt)
OBIAD:
Kotlet schabowy smażony na oleju roślinnym 70 gr. (mąka, jaja, bułka tarta). Ziemniaki gotowane 150gr. surówka z buraczków i cebuli z olejem 60 gr. Herbata z cytryną i cukrem 200 ml
PODWIECZOREK:
Zupa pomidorowa na kościach wieprzowych z makaronem i śmietaną 12%, 250 ml (seler, śmietana, gluten)
Czwartek 02.02.2023
ŚNIADANIE
Bułka pszenna 40gr (gluten ) masło 5gr (białko mleka) szynka delikatesowa drobiowa 25 gr (gorczyca) pomidor 10gr, ogórek 10gr, papryka 10gr. Herbata z cytryną i cukrem 200 ml
II ŚNIADANIE
Budyń (skrobia ziemniaczana, mleko 2%)
OBIAD
Makaron kokarda z serem twarogowym i polewą truskawkowo jogurtową. (mąka, jogurt twaróg, masło) 250 gr. Kompot z owoców mieszanych z cukrem 200 ml
PODWIECZOREK
Zupa fasolowa na kościach wieprzowych z ziemniakami 250 ml ( seler )
Piątek 03.02.2022r
ŚNIADANIE
Kawiorka, 40 gr (gluten) masło 5 gr (pochodne mleka), jajecznica (jajko) 1szt , ogórek 10gr, pomidor 10 gr. Inka z mlekiem 200 ml
II ŚNIADANIE
Jabłko 60gr
OBIAD
Kotlet rybny 60gr smażony na oleju roślinnym (ryba, jajko, mąka), ziemniaki gotowane, 150 gr, surówka z białej kapusty i marchewki z olejem. 50gr . Kompot z owoców mieszanych z cukrem 200 ml
PODWIECZOREK
Zupa brokułowa na kościach wieprzowych z zacierką i śmietaną 12%, 250 ml (seler, śmietana, makaron)
DO WSZYSTKICH ZUP WARZYWNYCH DODAWANA JEST NATKA PIETRUSZKI I KOPER.
ZA ZMIANY W JADŁOSPISIE PRZEPRASZAMY I
ŻYCZYMY SMACZNEGO !
You must be logged in to post a comment.